Als onze koeien blij zijn, zijn wij ook blij! Het comfort en welzijn van onze koeien staat bij melkveebedrijf Holterhof hoog in het vaandel, en dát proef je! Onze koeien staan namelijk minimaal 120 dagen per jaar 6 uur per dag buiten in het mooie en ruime Twentse Landschap! 

Kunnen onze koeien niet naar buiten vanwege het Nederlandse weer? Dan maken we het in de stal comfortabel in onze Koeien Wellness. Meer rust is aantoonbaar goed voor de productie en het welzijn van koeien. 

Door koeborstels in onze stallen te plaatsen ondergaan onze koeien een ware  schoonheidsbehandeling welke de bloedsomloop, ontspanning en verzorging van de huid ten goede komt. In onze stal bepalen onze koeien zelf wanneer ze gemolken worden door onze melkrobot. Met af en toe een aai over de kop en een knipoog van Bert voelen onze koeien zich helemaal thuis. 

Ook streven we naar een korte (voedsel)keten door het grootste deel van het voer zelf te verbouwen rondom de boerderij. Dit maakt dat we op een duurzame manier ons melkveebedrijf runnen. We zorgen voor een gesloten ‘kringloop’; we kopen geen dieren aan, maar al onze koeien worden op onze boerderij geboren. We zorgen voor één grote koeienfamilie! Hierdoor is er een kleinere kans op ziektes en beschikken we over hoogwaardige kalveren omdat we onze eigen koeien natuurlijk het beste kennen.

Sinds 2020 verwerken wij onze eigen melk tot zuivelproducten. In mei 2021 is de zuivelwinkel geopend waarin alle eerlijke én heerlijke producten te verkrijgen zijn. Met veel passie en plezier werken we met de hele familie samen om de lekkerste zuivelproducten te bereiden, en dát proef je! Het mooiste is dat je na een bezoekje aan onze zuivelwinkel je gelijk even een kijkje bij onze koeienfamilie kan nemen!

Meer informatie over onze Zuivelwinkel? Kijk hier! 

WAT WE DOEN

Bij ons staat de gezondheid en welbevinden van het dier centraal. Onze koeien welness zorgt voor blije koeien, waardoor wij de best mogelijke wei- demelk kunnen leveren. Om dit prachtige proces zichtbaar te maken, bieden wij ook een educatie- programma aan voor scholen! Zie hieronder meer info over onze specialiteiten.

Holterhofweg 310, 7534 PT Enschede

T: 053 461 7975
E: info@zuivelboerderijholterhof.nl